Menukaart

De Roemeense Keuken

Bij Ponderosa kunt u genieten van diverse klassieke gerechten met inspiratie uit de Roemeense keuken. Roemeense gerechten hebben hun oorsprong uit diverse omliggende landen, zoals Oostenrijk, Duitsland, Griekenland en Hongarije. Er komen ook elementen uit Slavische landen in voor, met name Servië en Bulgarije. Daarnaast zijn er Oosterse invloeden, stammend uit de tijd van de Ottomaanse Rijk. Door al deze invloeden hebben traditionele Roemeense gerechten hun uiteindelijke vorm gekregen. De Roemeense keuken bestaat voornamelijk uit hartige vleesgerechten, gekarakteriseerd door het gebruik van verschillende combinaties van kruiden. Doordat Roemenen van oudsher orthodoxe christenen zijn die geregeld gingen vasten, bestaan er ook vele Roemeense vegetarische gerechten.

Voorgerechten

Warm rustiek stokbrood  —  € 5,95

Met huisgemaakte kruidenboter of tzatziki.

Bruschetta  —  € 5,95

Gegrild stokbrood belegd met knoflook, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum.

Dagsoep  —  € 5,95

Vegetarische huisgemaakte soep, geserveerd met een warm stukje stokbrood en huisgemaakte kruidenboter.

Ciuperci  —  € 8,95

Gevulde champignons met pesto, kaas en walnoten.

Sarmale  —  € 7,95

Gevulde koolbladeren met gekruid gehakt en rijst op een bedje van polenta.

Creveți  —  € 9,95

Gebakken gamba’s, afgeblust met witte wijn.

Carpaccio  —  € 9,95

Rundercarpaccio geserveerd met warm stokbrood.

Vegetarische carpaccio  —  € 8,95

Rode bieten carpaccio belegd met pijnboompitten, fetakaas, rucola en balsamico geserveerd met warm stokbrood.

Somon afumat  —  € 9,95

Gerookte zalm geserveerd op een bedje van sla met mosterd-dillesaus.

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelgratin, rauwkostsalade en remouladesaus.
Roemeens plateau —  € 21,95

Vijf soorten vleesgerechten bereid volgens Roemeens receptuur.

Muschiulet de Porc —  € 19,95

Gespietste varkenshaas met rode ui en tomaat. Geserveerd met gorgonzolasaus.

Entrecôte —  € 24,95

Geserveerd op een bedje van paprika, ui, champignons en knoflook.

Lamsbout Dracula —  € 24,95

Ponderosa specialiteit.

Pulpe de Rață —  € 21,95

Geconfijte eendenbout geserveerd met gebakken groenten en een saus van rode wijn.

Tocană cu Carne de Vânat —  € 15,95

Wildvlees (hert, zwijn, konijn en haas) stoofpot met gegrilde groenten in een lichtpikante tomatensaus.

Coaste de Porc —  € 19,95

Gegrilde varkens rib roast met zigeunersaus.

Mititei —  € 17,95

Geroosterde rundergehakt worstjes volgens Roemeense receptuur.

Coapsa de Pui —  € 18,95

Gegrilde kippendijfilet met champignonroomsaus.

File de Somon —  € 19,95

Zalmfilet bereid met pesto, geserveerd met geroosterde cherrytomaten op een
bedje van spinazie.

File de Placi —  € 18,95

Scholfilet geserveerd met gegrilde groenten en witte wijn-roomsaus.

Roșii Umplute —  € 18,95

Gegrilde tomaten gevuld met een tomatenrijst mengsel van rozijnen, pijnboompitten en ui. Gekruid met dille en mint.

Ardei umpluți —  € 19,95

Gegrilde paprika gevuld met een tomatencouscous mengsel van rode bonen,
kikkerewrten, linzen en ui.

Dovlecel Umplute —  € 18,95

Gegrilde courgette gevuld met stroganoffsaus.

Senioren Plateau —  € 16,95

Drie soorten vlees of vis bereid volgens Roemeens receptuur.

Kindermenu —  € 14,95

Gegrilde kip op spies of huisgemaakte hamburger met patat en mayonaise en een
ijscoupe als dessert.

Driegangenmenu —  € 25,-

Speciaal menu, samengesteld door onze chef-kok.

Arrangementen

Arrangementen kunnen worden aangepast aan persoonlijke wensen.
Mic  —  € 29,95

Cocktail bij aanvang, soep met stokbrood, uitgebreid warm en koud buffet, dessert.

Mare  —  € 42,95

Cocktail bij aanvang, soep met stokbrood, buffet met verschillende vlees- en visgerechten volgens Roemeens receptuur, dessert, inclusief drankjes (excl. buitenlands gedestilleerd, incl. alcoholbeperkingen) en midgetgolf.

Verjaardagsarrangement —  v. a. € 25

Koffie met gebak, hapjes buffet, inclusief drinken (excl. buitenlands gedestileerd, incl. alcoholbeperkingen).

Desserts

Iaurt din Grecia  —  € 5,95

Griekse yoghurt met acacia honing en geroosterde walnoten.

Vanille parfait  —  € 5,95

Luxe huisgemaakt ijsdessert, geserveerd met slagroom en advocaat.

Banana split  —  € 6,95

Vanille roomijs tussen een banaan met chocolade saus en slagroom.

Dame blanche —  € 6,95

Vanille roomijs met warme chocoladesaus.

Înghețată cu cireșe  —  € 6,95

Vanille roomijs geserveerd met warme kersen.

Sorbet de fructe  —  € 8,95

Vruchtensorbet met verse seizoensvruchten.

Vulcan de ciocolată —  € 8,95

Chocolade taartje met een gesmolten chocolade kern geserveerd met vanille ijs.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 16:00 – 22:00
Donderdag 16:00 – 22:00
Vrijdag 12:00 – 22:00
Zaterdag 12:00 – 22:00
Zondag 12:00 – 22:00

Laat het ons weten als u nog vragen heeft!

Contactgegevens

mail ons

info@restaurantponderosa.nl

Parkeerplaatsen

Gratis parkeergelegenheid voor bezoekers