Ons Verhaal

Restaurant en Café Ponderosa is een oase van rust gelegen aan één van de oudste bossen van Nederland, namelijk het Asserbos.

Sinds 1967 is Restaurant en Café Ponderosa de ideale locatie om tot rust te komen na uw wandeling of fietstocht door het Asserbos. Naast onze Roemeense gerechten, kunt u bij ons genieten van een bloementerras en een tuin met een breed scala aan bomen. Tussen deze bomen kunt u zich begeven op onze midgetgolfbaan, een aanrader voor een gezellige familiedag! U kunt bij ons ook terecht voor o.a. bruiloften, partijen, bijeenkomsten, recepties, groepsuitjes etc. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Het Asserbos

Het Asserbos is een restant van het vroegere Eiken-Hulstbos, ooit strekkend over heel Drenthe. Door de jaren heen verloor het bos steeds meer grond aan boerderijen. De ontginningen hebben ertoe geleid dat er op een gegeven moment nog maar 12 hectare aan bos over was, gelegen tussen de Bosbeek en de Beilerstraat. Rond 1760 realiseerde men dat er ingegrepen moest worden om het resterend bos te preserveren. Dit werd gedaan op initiatief van Wolter Hendrik Hofstede. Zo werden de akkers en heidevelden ten westen van de Bosbeek weer bebost. Met het idee van een sterrenbos in zijn achterhoofd ontwierp Hofstede een wandelgebied waarbij lange rechte paden elkaar in een stervorm kruisen. Het bos kent twee sterren die op de plattegrond goed te herkennen zijn.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 16:00 – 22:00
Donderdag 16:00 – 22:00
Vrijdag 12:00 – 22:00
Zaterdag 12:00 – 22:00
Zondag 12:00 – 22:00

Laat het ons weten als u nog vragen heeft!

Contactgegevens

mail ons

info@restaurantponderosa.nl

Parkeerplaatsen

Gratis parkeergelegenheid voor bezoekers